donderdag 24 april 2014

Kleurrijk of ton sur ton

Op zaterdag 10 mei is er een workshop 'Sjaal Vilten'. We gaan vilten met merinowol en zijde en maken hier een soepel vallende sjaal van.

Leuk om als Moederdagcadeau te geven. Of om jezelf eens te trakteren op een leuke dag met aan het eind ook nog een mooie sjaal gemaakt te hebben.


De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot in de middag. Tijdens de workshop worden we voorzien van koffie/thee en lekkers. Tussen de middag is er een pauze waarin de lunch wordt geserveerd.

Bij opgave kun je je lievelingskleur opgeven waarmee je wilt werken. Dat kan een combinatie zijn van bijvoorbeeld drie kleuren of drie tinten in één kleur - ton sur ton.

Aanmelden voor deelname via:  handwerkcafezwolle@hotmail.nl
Kosten voor deelname; € 45,00

maandag 21 april 2014

Resultaat en voortgang

Zaterdag was het weer zover. Gezellig keuvelend, met koffie en appelgebak, achter een snorrend spinnewiel. 

Er zijn weer méters gemaakt. Van een vacht van een onbekend ras is een prachtige dunne draad gesponnen. Er is een mix van merino met tussahzijde gesponnen waarvan het resultaat er ook wezen mag. 

En, er was een prachtig cadeau-emmertje met diverse soorten wol van uiteenlopende rassen. Dit wordt momenteel gesponnen en volgende keer kunnen we waarschijnlijk het resultaat bewonderen. In die draad worden de verschillende rassen verwerkt en kun je in één draad het verschil zien. Bij wisseling van ras wordt naam en nummer genoteerd als ook het punt van wisseling van ras in de draad. Dit wordt ongetwijfeld ook weer een succes. 
Shetland schaap
Wol geverfd met natuurlijke materialen. Door verschillende verfbaden en verschillende toevoegingen te gebruiken, kun je diverse tinten maken uit één basis. Hieronder getoond op de restanten van een boom met beversporen. Volgens M. gesponnen door de Beverspin.

Op natuurlijke wijze geverfd
 Over verven met natuurlijke materialen zullen op korte termijn meer vertellen. Houd deze blog in de gaten.



De Vreugdehoeve's Schouderdoek

Tijdens de Lammetjesdagen op De Vreugdehoeve was Klazien aanwezig met een stand vol prachtig materiaal. Een klein aanbod ten opzichte van het aanbod in haar winkel maar niet te versmaden. Garens van Geilsk, Lang Yarn en Shetland Wolle van haar eigen merk Klazien.

Van Shetland Wolle is deze De Vreugdehoeve's Schouderdoek gebreid. Het resultaat is een mooie driekante doek. Je kunt het natuurlijk ook effen breien of zelfs in meer kleuren. Kleuren in een verloop of met groot contrast.
Nog even opspannen en ...... klaar
Wanneer de deze wol aanschaft krijg je het patroon erbij. Het ligt in de (web)winkel Klazien's Kreatie. Ben je beginnend breier, kunnen we je ook uitleg geven tijdens Wolcafé Zwolle.

donderdag 3 april 2014

Moederdag

Wolcafé Zwolle gaat samen met De Vreugdehoeve een workshop organiseren.
Op 10 mei a.s. gaan we een sjaal vilten gebruik makend van wol en zijde.
Deze workshop wordt een dag voor Moederdag georganiseerd.
Leuk om een sjaal te maken en moeder deze cadeau te geven op Moederdag. Maar wat te denken om moeder deze workshop aan te bieden voor Moederdag. Mooi cadeau!

Er zullen materialen pakketten zijn in diverse kleurstellingen waar je uit kunt kiezen. Heb je specifieke kleur-wensen, kun je dit bij aanmelding opgeven.

De workshop begint om 10.00 uur en duurt tot in de middag. Tijdens de workshop worden we voorzien van koffie/thee en lekkers. Tussen de middag is er een pauze waarin de lunch wordt geserveerd.

Wanneer; zaterdag 10 mei om 10.00 uur.
Waar: De Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle
Kosten voor deelname; € 45,00

Aanmelden is verplicht. Voorafgaand aan de workshop dient het bedrag voor deelname voldaan te zijn bij De Vreugdehoeve.

Aanmelden kan via handwerkcafezwolle@hotmail.nl of via herman@devreugdehoeve.nl
De workshop vindt plaats bij minimaal 6 deelnemers.