woensdag 30 maart 2016

Freeform Knitting

Zaterdag a.s. is het weer zover. We gaan weer aan de slag met Freeform Knitting onder leiding van docent Mathilde Jongbloed.

Het thema is: Landschap

Lijkt het je leuk om nog in te voegen? Dat kan. Er zijn nog twee plekken beschikbaar.
Voor informatie hierover kun je contact opnemen

dinsdag 22 maart 2016

Wolcafé Zwolle is vermeld door LandIdee.

Het is fijn te zien dat er aandacht wordt gegeven door dit magazine. Een magazine voor genieters van binnen- en buitenleven: wonen, tuinieren, dieren, natuur, koken en creativiteit, zoals ze zelf zeggen.






In Wolcafé Zwolle ben je welkom om bijvoorbeeld wol te spinnen - breng jouw eigen wiel of tol mee-, te breien, haken of iets anders te doen waarbij je wol verwerkt.

donderdag 3 maart 2016

Tokyo Cotton Village

Foto: Yomiuri Shimbun
Het was een lange dag vol stress op je werk. Om te relaxen ga je dan naar Tokyo Cotton Village. Een bar en restaurant in Tokyo. Hier kun je iets drinken en/of eten en kun je katoen spinnen tot garen.

Kunihiko Miura vanThe Japan News omschrijft het als volgt:
Het spinnen neemt je zo in beslag dat je lastige of zelfs nare dingen die tijdens je werk gebeurt zijn, kunt loslaten. Dit is een heerlijk moment voor me om weer om te schakelen, zegt Yoshiko Jimura, een 32 jarige werkende die tenminste twee keer per week naar deze bar gaat.

Het idee achter deze bar is van Takuya Tomizawa die in de reclame branche heeft gewerkt. Hij, en zijn vrienden, hielden zich al bezig met katoen spinnen. Just for fun. Zij zagen, een voor de hand liggende, mogelijkheid voor deze onderneming. En zo startten zij de Tokyo Cotton Village. Chillen door te spinnen onder het genot van hapje en drankje.

-via Marginal Revolution

woensdag 2 maart 2016

Kleurrijk

Hier zie je hoe de dames in Cusco hun wol verven






Foto's: 
Centro de Textiles Tradicionales del Cusco